به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، مرکز فنی ۱۵ خرداد (مجموعه رادیو ارگ) از جمله مراکز مهمی بود که در دفاع مقدس ۲ در برقراری ارتباطات خطوط ارسال کننده سیگنال و برقراری ارتباط شبکهها نقشی اساسی داشت.
مهندس محسن غفاری اردکانی، مدیر فنی این مجموعه با اشاره به تدابیر درنظر گرفته شده در دورة ۱۲ روزه گفت که ما تا آخر ایستادهایم و دشمنان در پی تجاوز به صدا و سیما، ادعاهای خود را نقض کردند.
مهندس محسن غفاری اردکانی مدیر فنی مرکز ۱۵ خرداد درباره عملکرد این واحد اظهار کرد: هشت سال است که مدیر فنی مجموعه هستم و با همکاران خوبی کار میکنم. ما وظیفه حفظ تداوم ۲۴ ساعته آنتن و فراهم کردن امکانات استودیوها را برعهده داریم؛ شبکههای رادیویی که اینجا مستقر هستند شامل این مهم میشوند.
وی ادامه داد: مثلا در بحرانها حتما تصویر شبکه خبر تلویزیون را میخواهیم و ضروری است صدای آن را زیر میز صدای استودیوها داشته باشیم. حتما نیاز داریم خطوط تلفنی ما زیر میز صدا به تعداد کافی برقرار باشد و بعضی شبکهها دو تا سه خط تلفنی میخواهند و سعی کردیم این امکانات را به بهترین نحو ممکن فراهم کنیم. میکروفنهای مورد نیاز استودیوها باید تامین و گاهی محدودیت میکروفن داریم ولی هرچه مدنظر شبکهها هست تامین میکنیم تا همه روزه سیگنال پایدار داشته باشیم و مخاطب دچار سردرگمی نشود.
مدیر فنی ۱۵ خرداد مجموعه ارگ عنوان کرد: حفظ تداوم آنتن فقط اطلاع رسانی نیست و رفع نگرانی جامعه را هم در بر دارد، بخصوص رادیو که رسانة بحران است و در آن ایام با افزایش چشمگیر مواجه شده بود و پخش هرکدام از شبکهها اگر دچار خدشه شود میتواند نگرانی کل جامعه را در برداشته باشد.
مهندس غفاری یادآور شد: حمله به شبکه خبر یک تجاوز آشکار بود؛ مدعیان غرب میگفتند اگر جنگی رخ دهد رسانه، بیمارستان، سیاسیون نباید مورد هدف قرار بگیرد؛ ما در ۳۰۰ سال اخیر به کسی حمله نکردیم و حتما دفاع میکنیم و قطعا دفاع ما هم جانانه است.
وی تاکید کرد: تا آخر هم میایستیم، من شخصا از زمان شروع وحشی گری رژیم صهیونیستی هر روز محل کار بودم و اگر روزهای عادی ۸ صبح میآمدم در آن ایام ۶ صبح میآمدم و اگر ۸ شب میرفتم، ۱۰ شب اداره را ترک میکردم، همکاران هم همه پای کار بودند. ۲۰ سال پیش در ساختمان شیشهای کار کردم آنجا هیچ نکتهای جز قلم و میکروفون و دوربین ندارد؛ کجای ساختمان شیشهای نظامی است این جای تامل دارد که مدعیان عدم حمله به مراکز غیر نظامی به آن حمله میکنند. این حمله کاملا عامدانه بود که وقاحتشان را چندین برابر کرد. شما یک رسانه را عمدی هدف قرار میدهی.
مهندس غفاری درباره تدام پیوسته آنتن در دفاع مقدس ۲ گفت: ما فکر نمیکردیم دشمن چنین وقاحتی به خرج دهد هر چند که آمادگی داشتیم و داریم چنانچه اگر به دلیل سیل و زلزله جامجم آسیب ببیند، از اینجا پوشش و تدابیر لازم را داشته باشیم. استودیوهایمان فعال است و استودیوهای خود را هر ۱۵ روز یکبار تست میکنیم تا اطمینان پیدا کنیم شرایط مناسب است. استودیوهای پخشی مخاطراتی دارند و پخش در آنها ۲۴ ساعته است و شما مانند استودیوی تولید فرصت تصحیح اشتباهات را ندارید. مثلا در یکی از استودیوهای پخش، فیدر میزصدا آسیب دید و ما در یک زمان کوتاه و مناسب که برنامه زنده نداشتیم با مسیر جایگزین میز صدا را از مدار خارج و فیدر را عوض کردیم.
وی اظهار کرد: حتی یک نیروی نظامی وقتی لباس معمولی پوشیده و پیش خانواده اش قرار دارد دیگر نیروی نظامی محسوب نمیشود؛ بسیاری از شهدای ما پزشک هستهای بودند. کار پزشک هستهای درباره رادیو دارو است و وقتی مردم به سطحی از بیماری مبتلا میشوند از این نوع درمان استفاده میکنند، اما دشمن این شخص و تمام همسایههای این دانشمندان را مورد اصابت قرار داد و امروز همه نسبت به غربیها دیدشان بازتر شد.
مهندس غفاری درباره تدابیر اندیشیده شده در ایام جنگ ۱۲ روزه توضیح داد: ما ظرفیت استودیوها با توانمندی همکاران بالاتر برویم، اما ریسک بالاتر داشت که خطوطی را در نظر گرفته بودیم. وقتی میخواهیم ارتباطی را برقرار کنیم برای هر شبکه باید یک خطی را داشته باشیم تا سیگنال را انتقال دهیم و قبل از آن، چند مسیر را برای انتقال سیگنال فراهم کردیم که اگر خطی آسیب دید ارتباطامان قطع نشود. در این میانه پیش آمد که چند لحظه سکوت داشتیم که باز خطوط فعالمان جایگزین شد.
وی عنوان کرد: ابتدای اتفاق استرسی نداشتیم البته وقتی دچار نگرانی شدیم که برای چند لحظه خطوطمان قطع شد. به ما گفتند احتمال حمله به رادیو تهران وجود دارد و بیرون از ساختمان وجود دارد ولی همواره شبکهها را رصد میکردیم. لحظهای که اعلام کردند که مخاطره وجود دارد و از ساختمان فاصله گرفتیم آنتن قطع شد که متوجه شدیم یکی از ارتباطامان قطع شده است؛ که همان لحظه به نودال رفتیم و خطوط دیگر را جایگزین کردیم. وقتی به نودال رفتم دیدم که یکی از همکاران خانم در ورودی نودال ایستاده است و میگفت چرا شما آمدید و این همدلی بین همکاران وجود داشت و همه از جان مایه گذاشتند.
مهندس غفاری گفت: من به کارم خیلی علاقه دارم؛ از اول ورود به سازمان و به مدت ۲۷ سال در بخش فنی فعالیت دارم. الگوی اینجا سه سال پیش حذف شد، اما از نظر دوستان دیگر، تغییری در رفتار من به دلیل حذف این الگوی شغلی دیده نشد. البته با عنایت آقای بخشی زاده، این عنوان حدود یکسال پیش برگشت؛ که حتماً این الگو برای نفر بعد و دلگرمی او در انجام کار موثر است و امیدواریم بعد از ما دوستان دیگر هم حضور موثری داشته باشند.